medic.jpgProiectul „Educatie Medicala si Cercetare”, din cadrul Organizatiei Studentilor Medicinisti (OSM) din Cluj, in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, doreste sa ofere sansa unei discutii asupra modului de formare a absolventilor Facultatilor de Medicina din Romania.

In acest sens, pe 4 aprilie, intre orele 12.00-15.30, in Amfiteatrul „I. Manta”, din str. Pasteur nr. 6, va avea loc dezbaterea cu tema „Medici buni pentru o lume mai buna. Ce ne invata Facultatea de Medicina vs. Perspectiva adusa de Curricula Europeana de Baza”.

Cu ocazia acestei reuniuni, participantii vor avea oportunitatea de a intalni doua personalitati cunoscute ale lumii medicale romanesti: Prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania si Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi si Prof. Dr. Constantin Ciuce, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Fiind la prima editie, aceasta dezbatere isi propune sa informeze studentii medicinisti asupra punctelor prevazute in Curricula Europeana de Baza pentru studiile medicale, puncte care exprima calitatile necesare ale unui tanar medic, proaspat absolvent al unei Facultati de Medicina. Printre acestea se numara: abilitati de comunicare cu pacientul, gandire critica, educatie medicala continua, munca in echipa si profesionalism.

Totodata, avand in vedere situatia actuala a absolventilor de Medicina din Romania, dezbaterea de fata se doreste a fi un moment de evaluare, precum si o oportunitate de a imbunatati tiparele pe baza carora sunt formati viitorii doctori.