Debranşarea de la apă a spitalului din Medgidia a fost amânată

medgidia_spital.jpgDebranşarea Spitalului municipal Medgidia de către Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa, care urma să se facă marţi din cauza unei datorii de aproape 108.000 de lei, a fost amânată pentru sfârşitul acestei luni.

“În cursul acestei dimineţi (marţi – n.r.), la sediul societăţii au fost primite mai multe adrese de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Spitalul Municipal Medgidia şi Primăria Medgidia în care ni se solicită amânarea debranşării unităţii sanitare până la sfârşitul lunii. În această perioadă, în conformitate cu Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 619/02.07.2010, CAS Constanţa urmează să vireze în contul unităţilor sanitare cu paturi sumele aferente efectuării plăţilor către furnizorii ce au facturile emise până la data de 31 martie 2010 neîncasate”, a precizat, marţi, printr-un comunicat, purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

Potrivit acesteia, în cazul în care până pe 31 iulie unitatea medicală nu-şi va achita restanţele, va fi debranşată pe 1 septembrie. RAJA Constanţa a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că, în ziua în curs, va debranşa de la sistemul centralizat de alimentare cu apă potabilă Spitalul municipal Medgidia pentru o datorie de 107.383,53 de lei către regie, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în perioada ianuarie – iunie 2010. Irina Oprea a menţionat că regia “este obligată să treacă la măsura drastică de debranşare”, în condiţiile în care spitalul nu şi-a achitat restanţele, deşi a fost somat de mai multe ori prin executor judecătoresc. AGERPRES