De la 1 aprilie cresc alocatiile de hrana in spitale

De la 1 aprilie, vor fi majorate alocatiile pentru hrana in spitale si crese, propunerea legislativa in acest sens urmand sa se afle pe site-ul Ministerului Sanatatii, a anuntat ministrul Eugen Nicolaescu.
Majorarile sunt pe categorii de bolnavi, nivelul maxim fiind 14,5 lei pentru bolnavii de diabet si copii, respectiv 12 lei pentru adulti. Bolnavii de TBC si HIV/SIDA beneficiaza si ei de o majorare importanta a alocatiei de hrana, astfel ca pentru adulti aceasta va fi de 13 lei, cu 13% mai mult decat in 2006, iar pentru copii va fi de 11 lei, fata de 9 lei in 2006, a mentionat Eugen Nicolaescu. El a facut referire si la faptul ca o crestere
semnificativa se va inregistra si la alocatia de hrana pentru bolnavii de hepatita si cancer, 11,5 lei la adulti si 13,6 lei la copii.

Alocatia de hrana pentru lauze se majoreaza de la 7,4 la 8 lei, iar pentru copiii nascuti prematur de la 5,5 lei la 6 lei. Bolnavii internati in stationare de o zi vor avea 5,1 lei alocati pentru hrana, cu 88% mai mult decat in prezent. Pentru bolnavii psihic, alocatia s-a majorat cu 22%, fiind de 10 lei in 2008.

In ceea ce priveste cresele cu program zilnic, alocatia va fi de 5 lei, iar pentru cresele cu program saptamanal alocatia propusa este de 6 lei, a spus Eugen Nicolaescu.