Curs de patologie clinică „Corelații anatomopatologice și clinice în gastroenterologie”: 19-20 aprilie, București

Prima ediţie a Cursului de patologie clinică „Corelații anatomopatologice și clinice în gastroenterologie” va avea loc pe 19 şi 20 aprilie, la Hotel Athenee Palace Hilton, București.

Evenimentul va aduce la un loc nume importante din gastroenterologia și anatomia patologică digestivă din România. Cursul oferă participanților oportunitatea de a prezenta și împărtăși experiențe și de a explora noi direcții și teme medicale referitoare la bolile digestive.  Patologia digestiva necesită o abordare medicală complexă, o viziune integrată care să asigure un diagnostic corect, precoce, tratament adecvat și un act chirurgical de maximă responsabilitate pe termen lung.

Conferința își propune să abordeze dintr-o perspectivă multidisciplinară câteva teme de mare actualitate din patologia digestivă.  De asemenea, își propune să crească nivelul profesional și științific al activității din acest domeniu pentru îmbunătățirea permanentă a calității serviciilor medicale și cresterea gradului de informare corectă a personalului medical în diagnosticul și tratamentul acestei patologii.

Principale teme abordate, prezentate de specialiști de prim rang din domeniu, sunt:

Boli inflamatorii cronice intestinale

Oncologie digestivă

Sindromul de malabsorbție

Steatohepatita non-alcoolică

Tulburări funcționale gastrointestinale

Acest eveniment medical va fi creditat cu 10 puncte EMC și reunește medici din diverse specialități medicale (gastroenterologie, medicină de familie, medicină internă și anatomopatologie).

Detalii despre înscrieri și taxe găsiți aici