Contract de finanţare pentru dotarea cu aparatură medicală modernă a UPU Focşani

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a semnat, pe 11 iunie, contractul de finanţare pentru dotarea cu aparatură medicală modernă a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani, proiect în valoare de peste 4,6 milioane lei, potrivit instituţiei.

“Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul intitulat ‘Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unităţii de Primire Urgenţe, Focşani’. Valoarea totală a contractului este de 4.641.692,58 lei, respectiv 985.497 euro, din care finanţarea nerambursabilă pentru implementarea proiectului, din fonduri europene şi din bugetul naţional este de 4.548.858,73 lei (965.787 euro)”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Potrivit instituţiei, în urma acestui contract UPU Focşani va primi 15 tipuri de dotări medicale moderne, în vederea asigurării infrastructurii necesare realizării îngrijirilor spitaliceşti de urgenţă la standardele europene. Acesta este cel de-al 10-lea contract semnat de CJ Vrancea, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional. Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni, în perioada 1 martie 2018 – 31 mai 2020. AGERPRES