Constanta gazduieste o noua editie a Targului Denta&Pharma

In perioada 29-31 mai va avea loc la Constanta a VI-a editie a tirgului Denta&Pharma, eveniment gazduit de campusul nou al Universitatii Ovidius. Denta&Pharma este o expozitie specializata de echipamente, instrumente, accesorii, materiale stomatologice si produse farmaceutice organizata de Facultatea de Medicina Dentara Constanta si Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA).
La actuala editie sint asteptate 30 de firme participante, din care cinci firme producatoare unice in lume de aparatura medicala, rezidente in Germania.

Tehnologia expusa are preturi promotionale de achizitie sau contractare, astfel ca medicii interesati isi pot procura fara adaosuri comerciale si intermediari urmatoarea gama de produse: aparatura de laborator, aparatura pentru cabinete stomatologice, materiale sanitare si dezinfectante, unituri stomatologice, sisteme de implanturi dentare, produse de remedii homeopate, produse folosite in terapie cu cimpuri magnetice pulsatoare, cu biorezonanta sau laser, consumabile, materiale, instrumentar si aparatura pentru stomatologie si tehnica dentara.

In paralel cu tirgul vor avea loc mai multe manifestari stiintifice: al VI-lea Congres International de Sanatate Orodentara si Management in euroregiunea Marii Negre, Scoala Internationala de vara de bioetica, sanatate publica, managementul serviciilor de sanatate, cursuri internationale de vara de medicina dentara, al II-lea Congres International al asociatiei germane de medicina dentara complementara – BNZ, cit si simpozioanele “Sanatatea orodentara – Determinant al calitatii vietii” si “Promovarea sanatatii orodentare”.

Congresul International de Sanatate Orodentara si Management in euroregiunea Marii Negre reuneste, la cea de-a VI-a editie, din 29-31 mai, nume internationale din medicina dentara: decanul Facultatii de Stomatologie din Liverpool, Cintya Pain, invitat de onoare, profesorul Kenneth Eaton de la Institutul Regal de Medicina Dentara din Londra, responsabilul de programe medicale al UE, Leonardo Picinette, cercetator de medicina dentara in America si profesor-doctor de medicina dentara in Israel, Davis Cohen, cit si 20 de profesori din domeniul stomatologiei complementare din Germania.
In cadrul lucrarilor congresului va fi introdusa in baza de date a Comisiei Europene singura revista de stomatologie acreditata din Romania, “Oral Health and Dental Care”, editata de Facultatea de Medicina Dentara Constanta. Pe linga temele strict profesionale de stomatologie, la congres vor fi dezbatute si doua probleme de actualitate – integrarea sanatatii orodentare romanesti la nivelul celei din UE, finantarea europeana pentru cercetarea medicala dentara romaneasca.