Consilierii judeţeni au aprobat plata a 7 milioane de lei pentru spitalele din Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa

Consilierii judeţeni au aprobat pe 9 ianuarie, în şedinţă extraordinară, alocarea a şapte milioane de lei spitalelor din Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa, pentru plata arieratelor, după aprobarea de către Guvern, în luna decembrie a anului trecut, a proiectelor de hotărâre iniţiate de administraţia judeţeană.

“În prima şedinţă a forului judeţean din acest an, obiectul primelor puncte supuse votului consilierilor judeţeni a vizat validarea dispoziţiei prin care a fost alocată Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa suma de patru milioane lei, în vederea plăţii arieratelor. La finalul anului trecut, împreună cu prefectul Matei Lupu şi cu susţinerea doamnei deputat Luminiţa Jivan, am iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern prin care, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, au fost alocate, în total, şapte milioane lei pentru trei unităţi spitaliceşti din judeţ. Mai exact, este vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, subordonat Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş şi Spitalul Orăşenesc Oraviţa, acestea din urmă subordonate Primăriilor Caransebeş şi, respectiv, Oraviţa”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Dat fiind că Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa se află în subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, era necesar ca banii primiţi cu această destinaţie, pentru plata arieratelor, să fie alocaţi de CJ către această unitate spitalicească, a explicat Hurduzeu.

Suma totală pe care a avut-o la dispoziţie Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru plata furnizorilor de medicamente a fost de patru milioane lei, veniţi de la Guvern, şi 650.000 lei, pe care CJ i-a alocat acestei unităţi spitaliceşti la finalul anului trecut. AGERPRES