Congresul SRATI 2011 va avea loc in perioada 11-15 mai, la Sinaia

In perioada 11 – 15 mai 2011, in incinta Centrului International de Conferinte Sinaia, Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensivă – S.R.A.T.I., Filiala Bucuresti – S.R.A.T.I., Societatea Franceza de Anestezie si Reanimare, Societatea Israeliana de Anestezie si Societatea Romana de Sepsis organizează evenimentele SRATI 2011:
Al 37-lea Congres al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva; Al 5-lea Congres Romano – Francez de Anestezie si Terapie Intensiva; Al 3-lea Simpozion Romano – Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva; Al 10-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva; Al 9-lea Congres al Societatii Romane de Sepsis.

“Evenimentele SRATI din acest an sunt dedicate celui care a fost Presedintele SRATI, marele om, dascal, medic si prieten, Prof. Dr. Serban Marinescu, plecat tragic dintre noi in luna august a anului trecut. Preluam astfel o stafeta onoranta si grea, stafeta unor generatii care au pus piatra de temelie a specialitatii si au dus-o pana la nivelul modern al zilelor noastre”, spune Prof. Dr. Dorel Sandesc, Presedintele Societatii S.R.A.T.I.


“Integrarea Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva in comunitatea stiintifica internationala este subliniata si in acest an de organizarea unor intalniri bilaterale, devenite traditionale, cu doua societati academice de prestigiu: Societatea Franceza de Anestezie si Reanimare si Societatea Israeliana de Anestezie. Pe langa reputatii colegi de specialitate din alte tari, in special din Franta si Israel, am invitat la aceasta reuniune pe toti maestrii si liderii scolii romanesti de ATI, din toate centrele universitare traditionale. Programul stiintific, structurat in prezentari orale, prezentari poster, conferinte, mese rotunde, simpozioane de firma pe teme de actualitate si, nu in ultimul rand, cursuri pentru medicii rezidenti, va contribui la evolutia anesteziei si terapiei intensive in Romania. In paralel cu evenimentele SRATI 2011 se desfasoara expozitia medicala specializata ATImedica care reuneste peste 40 de companii de prestigiu”, a mai mentionat Prof. Dr. Dorel Sandesc.