Conferința “Recuperare și Fizioterapie, axate pe patologie”: Târgu Jiu, 28 februarie – 1 martie

În perioada 28 februarie – 1 martie 2019 va avea loc, la Târgu Jiu, prima ediție a Conferinței „Recuperare și Fizioterapie, axate pe patologie”, un eveniment interdisciplinar, adresat medicilor, fizioterapeuților, kinetoterapeuților, profesorilor CFM, farmaciștilor și asistenților medicali.

“Perioada am ales-o gândind acest proiect ca un Mărțișor, atât pentru noi, cei implicați direct sau indirect în activitatea de recuperare, cât și pentru pacienți. Primavara înseamnă un nou început și sper ca acest proiect, cu ajutorul celor care vor participa, susține și vor promova acțiunea,  să aibă continuitate și, mai ales,     să ajute la formarea de echipe medicale“, a declarat Conf. univ. Ktp. Tiberiu Tătaru. 

Vor fi abordate teme de o importanță deosebită, cum ar fi bolile reumatismale degenerative (focus pe genunchi și șold),  abordarea pacientului imobilizat, recuperarea post accident vascular cerebral, vezica neurologică, incontinența urinară, antrenamentul planșeului pelvin, boala Parkinson, gravida și provocările fizioterapiei pe perioada sarcinii, recuperarea pacientului cașectic, îngrijirea la domiciliu a pacientului care necesită recuperare, recuperarea post fracturi de membre inferioare, pregătirea pentru pacientul geriatric, provocările pacientului imobilizat cu traumatism vertebro-medular, patologia coloanei vertebrale ( focus pe scolioză și hernie), etc.

Cei care vor lua cuvântul și vor aduce informații actuale și practice vor dialoga și vor face schimb de experiență cu participanții sunt ( în ordine alfabetică): Prof. univ. Monica Delia Bîcă, Kinetoterapeut Dumitru Dănuț Bădulescu, Dr. Ana Bălean, Dr. Ioana Luciana Băleanu, Prof. CFM Principal Elena Căciulan,  Asist. med. Lucian Cârstoiu, Conf. univ. dr. Delia Cinteză, Dr. Sebastian  Diaconescu, Kinetoterapeut Marius Donici, Dr. Cristina Dorojan, Kinetoterapeut Daniela Ene, Kinetoterapeut Lucian Galoși, Dr. Sebastian Grădinaru, Dr. Andrei Manu-Marin, Farmacist Valentin Nănescu, Dr. Bogdan Niculescu, Dr. Nida-Alexandra Cojan-Cârlea, Dr. Carmen Palinkaș, Dr. Daniela Poenaru, Dr. Alin Popescu, Prof. dr. Gabriel Ioan Prada, Dr.  Mihaela Elena Pungan, Dr. Monica Radu, Șef lucr. dr. Bogdan Socea, Kinetoterapeut Daniela Stanca, Dr. Adrian Victor Tetileanu.

Pacientul trăiește și în urban și în rural, ajunge și în spital și în ambulatoriu, și la medicul de familie și în farmacie, poate dezvolta scolioza încă de mic, poate ajunge la hernie și pentru că își ˝conduce˝ viața mai mult în mașină, conducând. Ca atare, îi așteptăm la Târgu Jiu pe toți cei care își doresc să învețe, să ajute, să colaboreze“, a precizat Conf. univ. Ktp. Tiberiu Tătaru.

Pentru a facilita colaborarea cu instituțiile publice, programul evenimentului include sesiuni de comunicare cu invitații din partea acestor instituții.

Conferința „Recuperare și Fizioterapie, axate pe patologie” este un proiect inițiat și dezvoltat sub egida Colegiului Fizioterapeuților Gorj, în parteneriat cu Asociația de Medicină Funcțională, Societatea Română de Geriatrie și Gerontologie, Universitatea Constantin Brâncuși, Colegiul Medicilor Gorj, Colegiul Farmaciștilor Gorj și OAMGMAMR Gorj.

Coordonatorii științifici sunt: Dr Ioana Luciana Băleanu și Conf. univ. ktp Tiberiu Tătaru.

Pentru detalii și înscriere: Laurentiu Pulver, Coordonator Evenimente, laurentiu.pulver@houston.ro, Tel.0733.076.381 sau la nr. de fax 021.317.09.43.