Conferinţa naţională “Ziua Medicului de Familie”: 4 – 7 iulie, Sibiu

Asociaţia Medicilor de Familie Sibiu, în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” şi Societatea Naţională de Medicina Familiei, organizează în perioada 4 – 7 iulie, la Sibiu, Conferinţa naţională “Ziua Medicului de Familie”.

Potrivit unui comunicat transmis de către organizatori, printre invitaţi se numără medici cu experienţă, cadre didactice ale Facultăţii de Medicină din Sibiu şi de la alte facultăţi de medicină din ţară, care vor aduce o perspectivă multidisciplinară în managementul bolilor. Lectorii, constituiţi în grupurile de lucru patronate de Societatea Naţională de Medicina Familiei, vor oferi abordări aplicate, pe teme legate de pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistică, strategii de dezvoltare organizaţională.

Noutatea conferinţei este cursul pre-conferinţă “Abordarea pacienţilor cu insuficienţă cardiacă în cabinetul medicului de familie”, susţinut în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie, se arată în comunicat.

Abilităţi clinice aplicate în contexul specificului medicinei de familie, abilităţi de comunicare, aspecte epidemiologice actuale cu frecvenţă crescută în practica medicului de familie, aspecte etice, profesionale şi legislative în practica medicului de familie – sunt temele care vor fi abordate în cadrul evenimentului.

La conferinţă sunt aşteptaţi aproximativ 400 de medici atât din Sibiu, cât şi din întreaga ţară. AGERPRES