Conferinta Nationala de Somnologie va avea loc in luna iunie, la Sibiu

somnologie.jpgSocietatea Romana de Pneumologie a anuntat ca anul acesta Conferinta Nationala de Somnologie va avea loc in perioada 13-15 iunie 2013, la Sibiu. Programul Conferintei va cuprinde si Cursul de Polisomnografie al Societatii Romane de Pneumologie, coordonat de Prof. Konermann, Dr. Chira, Asist. Univ. Dr. Oana Deleanu. Cursul va avea loc pe data de 13 iunie 2013, intre orele 08.30-16.30. Taxa de curs este de 50 de lei, iar numarul locurilo este limitat la 30.

De asemenea, vor avea loc prezentari centrate pe cazuri clinice sustinute de profesori de prestigiu din Europa si Romania. Dintre personalitatile de renume international, care vor fi prezente la eveniment, amintim: Prof. Dr. Claudio Bassetti; Prof. Dr. Zoran Dogas; Dr. Michaela Gjerstad; Prof. Dr. Marta Goncalves; Prof. Dr. Ludger Grote; Prof. Dr. Martin Konermann; Prof. Dr. Philippe Peigneux; Prof. Dr. Dirk Pevernagie; Prof. Dr. Francisco Javier Puertas; Prof. Dr. Winfried Randerath.

Conferinta mai programeaza simpozioane ale companiilor farmaceutice pentru afectiunile respiratorii, workshopuri de tip “hands-on” si o expozitie medicala specializata. Temele principale ale conferintei vor fi: Somnul in bolile obstructive pulmonare; Noutati in Pneumologie; Ventilatie non-invaziva; Cazuri clinice de tulburari ale somnului.

In cadrul Conferintei se va sustine si primul Examen National pentru intrare in Competenta Somnologie. Taxa de examen va fi de 100 de lei. Examenul va consta intr-un test grila din Respiratory Sleep Medicine, ERS Handbook 2012, pag. 13-199. Data sustinerii examenului este 13 iunie 2013, orele 17-18. La examen pot participa doar cei care au facut cursuri de poligrafie si care au inceput sa invete tehnicile in laboratoare de somnologie. Inscrierile la examen se pot face pana pe data de 15 aprilie 2013. Inscrierea la Conferinta este obligatorie pentru cei care vor sustine examenul pentru intrare in competenta somnologie. Inscrierile la Conferinta se fac pana pe data de 10 iunie 2013.