Compania Antibiotice Iasi va fi relansata la privatizare dupa o metoda conforma cerintelor Comisiei Europene

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis ca Antibiotice Iasi va fi relansata la privatizare printr-o metoda conforma cu cerintele Comisiei Europene, dupa ce guvernul a decis sa anuleze hotararea privind privatizarea companiei farmaceutice prin licitatie publica.
AVAS va relansa societatea la privatizare folosind o metoda conforma cu cerintele Comisiei Europene si care sa tina cont de importanta economica si sociala a Antibiotice Iasi. Pentru a evita posibilele investigatii, Comisia Europeana recomanda ca: „intreprinderea sa fie vanduta printr-o licitatie desfasurata in conditii concurentiale, sa nu fie asociate conditii care ar putea reduce pretul de vanzare, intreprinderea sa fie vanduta ofertantului care prezinta pretul cel mai mare, ofertantilor sa li se acorde timp si informatii suficiente pentru a realiza o evaluare adecvata”, precizeaza comunicatul AVAS.

Reluarea procesului de privatizare nu presupune cheltuieli suplimentare pentru AVAS. Astfel, consultanta juridica si economica efectuata in cadrul procesului de privatizare ramane valabila, precum si campania de promovare cu rol de atragere de investitori.