CJAS Iaşi a alocat bani pentru tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA

dorobat carmen.jpgCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi a alocat banii necesari tratamentelor pacienţilor cu HIV/SIDA până la sfârşitul anului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, prof.univ.dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva”.
Conform sursei citate, unitatea medicală, unde ajung pacienţi cu HIV/SIDA din toate judeţele Moldovei, a primit o finanţare de 780.000 lei. Banii sunt suficienţi doar pentru a asigura pentru încă o lună tratamentul celor infectaţi cu HIV/SIDA. ”Este singurul centru din Moldova. În evidenţa spitalului sunt 258 de persoane numai din judeţul Iaşi. Aceştia sunt sub tratament. În ceea ce priveşte problemele cu tratamentul acestea se cam rezolvă de la o lună la alta. Asta pentru că ni se dau bani lunar”, a declarat prof.univ.dr Carmen Dorobăţ.

Potrivit statisticilor spitalului, în zona de nord-est a României sunt 1.346 de persoane cu HIV/SIDA, cu 100 mai multe decât anul trecut, 258 dintre acestea fiind din judeţul Iaşi. AGERPRES