creier3.jpgNivelul provocărilor pe care sistemul nervos trebuie să le suporte este într-o continuă creştere, acest lucru fiind demonstrat de cifrele oficiale care arată că 1 european din 3 are probleme sau suferă de afecţiuni neurologice şi psihiatrice, de la insomnie până la demenţă, statistică valabilă şi pentru România, potrivit unei informări de presă a Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.

Tot mai mulţi cercetători trag semnale de alarmă cu privire la modul şi conţinutul alimentaţiei, nivelul şi diversitatea radiaţiilor la care oamenii sunt expuşi, ambele în creştere, anumite elemente specifice legate de poluare, utilizarea drogurilor, abuzul de medicamente, suprautilizarea computerului şi în general a imaginii, în dauna cuvântului, cu efecte negative asupra remodelării circuitelor cerebrale, creşterea continuă a stresului cu deteriorarea şi simplificarea relaţiilor interumane, într-un mediu supracompetitiv.

Potrivit specialiştilor, sunt soluţii pentru a ne păstra mai mult capacitatea funcţională a creierului, iar rezultatele cercetărilor continue în domeniul neuroreabilitării vor fi prezentate şi în cadrul celui de-al doilea Congres European de Neuroreabilitare, care are loc la Bucureşti, în perioada 26 – 28 iunie.
Evenimentul care reuneşte în România vârfuri ale medicinei şi cercetării ştiinţifice este organizat de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), sub egida Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNRS) şi a Federaţiei Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR).
Totodată, în perioada 30 iunie – 4 iulie, la Eforie Nord, vor avea loc conferinţele anuale ale Şcolii de Vară a SSNN. AGERPRES