Cel mai mare spital privat din tara este suprasolicitat in aceasta perioada

spital_pelican.jpgUn bilant la trei luni de activitate a Spitalului oradean Pelican, cea mai mare institutie spitaliceasca privata din Romania ca investitii, arata ca adresabilitatea populatiei depaseste capacitatea sa, pacientii fiind programati pe o luna inainte.

Patronii Spitalului privat Pelican de la Oradea, reprezentati de dr. Ovidiu Cacuci si dr. Adrian Maghiar, au dorit sa prezinte, in conferinta de presa, activitatea intensa din cele trei luni de la inaugurarea sa, la 14 octombrie 2008, pentru a arata ca “se poate si in sistem privat”, cu rezultate mult superioare celui de stat.

Practic, de la 1 noiembrie, in jur de 5.000 de persoane au fost consultate lunar din fondurile alocate de Casa de Asigurari de Sanatate, 450 de persoane au beneficiat lunar de spitalizare continua, din care 90% au fost supusi operatiilor chirurgicale prin proceduri minim invazive cu o durata medie de spitalizare de doua-trei zile. Alte 700 de persoane au beneficiat lunar de spitalizare de o zi, iar 6.000 de pacienti au primit consultatii contracost.

Dr. Cacuci a subliniat ca nu a existat nicio complicatie majora postoperatorie, nicio infectie nosocomiala intraspitaliceasca sau alte deficiente. Aceasta se datoreaza aparaturii ultramoderne, conditiilor igienico-sanitare deosebite si, nu in ultimul rand, profesionalismului corpului medical. Laboratorul de analize medicale are ISO 15189, cel mai inalt standard de calitate la laboratoare, foarte putine in tara.

Pe langa intreaga gama de analize, inclusiv pentru alte spitale din oras si judet, aici se efectueaza si analize de imunohistochimie, cele care pun diagnostic de certitudine pentru tipurile de cancer. Se mai efectueaza astfel de analize doar la Cluj, Bucuresti si Timsoara. Complexul Pelican, care si-a inceput activitatea in urma cu un deceniu cu un singur cabinet medical, cuprinde azi trei policlinici, laboratorul de analize, centrul de imagistica medicala si serviciul de ambulanta. In total, colectivul de angajati si colaboratori se ridica la 400 de persoane.