Bodog: Informaţia că aş fi emis un ordin pentru a bloca afişarea preţurilor la medicamente pe site-ul MS este eronată

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat că este eronată informaţia vehiculată în presă potrivit căreia în primăvara anului trecut ar fi emis un Ordin de ministru pentru a bloca afişarea preţurilor la medicamente din CANAMED pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Informaţia vehiculată în presă cum că, în primăvara anului trecut, aş fi emis un Ordin de ministru pentru a bloca afişarea preţurilor la medicamente din CANAMED pe site-ul Ministerului Sănătăţii este eronată! Începând cu 5 iunie 2015, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr.75/2009 art. 22 alin.1, modificat şi completat prin art. 19 din Ordinul 703/2015, Catalogul naţional al preţurilor la medicamentele de uz uman eliberate cu prescripţie medicală, autorizate de punere pe piaţă în România (CANAMED) nu se mai publică pe site-ul www.ms.ro. De la această dată, Ordinele de ministru privind orice modificare şi completare a CANAMED respectă procedura de transparenţă decizională şi se publică în Monitorul Oficial“, a afirmat ministrul pe pagina sa de Facebook.

El consideră că este important de precizat că în CANAMED sunt cuprinse nivelurile maximale ale preţurilor, nu cele de achiziţie. AGERPRES