Avocatul Poporului a anunțat că s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, în cazul unor copii internați în condiții improprii.

Pe site-ul Digi 24 a fost postat, în 28 august 2017, un material de presă intitulat ‘Imagini revoltătoare cu un copil mic, ud, cerând de mâncare în spital’, în care este descrisă situația copiilor internați în Spitalul de Pediatrie Sibiu, în special cei neînsoțiți de părinți“, informează un comunicat al Avocatului Poporului.

Conform sursei citate, reportaje pe aceeași temă au fost prezentate și de alte portale de știri sau posturi de televiziune (www.libertatea.ro, www.ziarelive.ro, Romania Tv, Antena 1 etc.).

Potrivit relatărilor din mass-media, copiilor nu li se dă suficientă hrană, sunt ținuți uzi și murdari, fiind schimbați doar înainte de vizita medicilor și sunt jigniți de către infirmiere. La nivelul unității medicale a fost demarată o anchetă pentru a verifica veridicitatea și corectitudinea acestor aspecte, mai indică reportajele citate. AGERPRES