Asociaţia M.A.M.E. ajută 300 de persoane cu boli grave să strângă bani pentru tratamente şi intervenţii în străinătate

300 de persoane cu probleme grave de sănătate vor beneficia de îndrumare socio-medicală, prin proiectul “SMS pentru Viaţă – Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi“, fiind ajutate să strângă fondurile necesare pentru tratamente şi intervenţii chirurgicale în străinătate, a anunţat Asociaţia M.A.M.E. Proiectul va fi susţinut de Fundaţia Vodafone România printr-o finanţare de 20.000 de euro.

Cele 300 de persoane vor fi informate şi consiliate în funcţie de nevoile şi situaţiile cu care se confruntă şi le vor fi alocate numere scurte pentru donaţii prin SMS pentru a le ajuta să strângă banii necesari pentru plata tratamentelor medicale sau a intervenţiilor chirurgicale efectuate în afara ţării, informează Asociaţia M.A.M.E.

Potrivit sursei citate, “SMS pentru Viaţă – Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi” este o iniţiativă care a avut până acum, din 2013, peste 800 de beneficiari, pacienţi adulţi diagnosticaţi cu boli grave. Dintre aceştia, 150 au reuşit să strângă fondurile de care aveau nevoie, ca urmare a consultanţei primite, iar 50 au fost eligibili pentru alocarea unui număr scurt pentru donaţiile prin SMS.

În aprilie 2018, când se va încheia proiectul demarat anul acesta, în mai, numărul total al beneficiarilor va depăşi astfel 1.000 de persoane, susţine Asociaţia M.A.M.E.

De asemenea, Asociaţia informează că, pe durata campaniilor organizate în cei patru ani de la lansarea iniţiativei “SMS pentru Viaţă”, au fost trimise peste 400.000 de mesaje SMS pentru donaţii şi s-au strâns astfel peste 800.000 de euro în total pentru pacienţii care aveau nevoie de tratamente ce nu puteau fi efectuate în ţară, aceştia beneficiind de o şansă în plus la viaţă prin accesarea serviciilor medicale la clinici din străinătate. AGERPRES