Asiguraţii vor primi de anul viitor o scrisoare cu serviciile medicale decontate de CNAS

Asiguraţii vor primi de anul viitor o scrisoare cu serviciile medicale decontate de CNAS, informează Asociaţia Dăruieşte Viaţă. ”Ca urmare a demersurilor Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, directorul general CNAS, Liliana Mihai, a declarat că asiguraţii vor primi de anul viitor o scrisoare cu serviciile medicale decontate de Casă. Pentru a ne asigura că CNAS va implementa această metodă care va transparentiza sistemul şi va descuraja furtul şi abuzul, e nevoie de o mobilizare a cetăţenilor. Oprirea furtului la CNAS este posibilă, doar dacă luptăm pentru a ne apăra şi exercita drepturile”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a trimis Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate un document oficial prin care cere ca fiecare contribuabil să primească anual un raport cu serviciile medicale decontate pe contul lui de asigurat.

Cetăţenii pot să-şi ceară decontul serviciilor medicale de care au beneficiat. Aceştia trebuie să descarce formularul tip de pe site-ul asociaţiei: http://www.daruiesteviata.ro/formular-cerere-raportare-cnas/, să-l completeze şi să-l trimită Casei de Asigurări de Sănătate Judeţene de care aparţin, pe email şi/sau fizic, precizează reprezentanţii Asociaţiei. AGERPRES

Related Posts