Ministerul Sănătăţii a achiziţionează medicamente pentru prevenirea şi controlul HIV, cu peste 111 milioane de lei
Ministerul Sănătăţii a atribuit 33 de contracte, în valoare totală de peste 111 milioane de lei, pentru furnizarea de medicamente în cadrul Programului naţional de prevenire, supraveghere şi control al infecţiei HIV. Medicamentele vor fi livrate la sediul unităţilor sanitare care implementează Programul Naţional HIV/ SIDA, potrivit unui anunţ publicat marţi pe SEAP.
Anunţul implică încheierea unui acord-cadru, cu o durată de 24 de luni de la data atribuirii contractelor.
Valoarea totală finală a contractelor încheiate este de 111.089.001,13 de lei, fără TVA.
Contractele au fost atribuite pe 24 februarie, prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.
Beneficiarii contractelor sunt firmele Mediplus Exim SRL din Mogoşoaia, Farmexpert DCI SRL din Bucureşti, Fidelio Farm SRL din Sibiu, Europharm Holding SA din Braşov şi Romastru Trading SRL din Bucureşti.
Aceste firme vor furniza medicamente precum Abacavirum, Lamivudinum, Nevirapinum, Ritonavirum, Atazanavirum, Darunavirum, Stavudinum, Lopinavirum, Maravirocum, Zidovudinum, Tenofovirum, Fosamprenavirum, Etravirinum, Efavirenzum şi Emtricitrabinum.
Contractele sunt finanţate din bugetul aferent Programului naţional de prevenire, supraveghere şi control al infecţiei HIV. AGERPRES
Un editorial de Alexandru Vlad Ciurea, publicat pe portalul România Liberă >> Citeste
Analiza
Peste 70.000 de pacienţi sunt trataţi în România de boala Parkinson
Peste 70.000 de pacienţi cu boala Parkinson beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei, relevă o statistică prezentată de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea de Neurologie din România (SNR), organizatori ai celei de a-V-a ediţii a Cursului Internaţional dedicat tulburărilor comportamentului motor, desfăşurată vineri şi sâmbătă în Poiana Braşov.
>> Citeste
Compania Saptamanii
Rețeaua Regina Maria semnează un parteneriat pentru dezvoltarea primului spital privat din Cluj-Napoca
Rețeaua de sănătate Regina Maria inițiază un proiect comun de dezvoltare a primului spital privat integrat la Cluj-Napoca - printr-o investiție totală de 15 milioane de euro. Spitalul, construit de la zero, urmează să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor și reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din afara Bucureștiului.
>> Citeste
Interviu
Dr. Cristian Grasu: "Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie"
Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condițiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătății. Potrivit acestuia, pentru ca România să ajungă la nivelul țărilor din UE în ceea ce privește tratamentul prin radioterapie ar mai fi nevoie de peste 80 de acceleratoare, ceea ce ar presupune un efort financiar din partea statului de peste 350 milioane de euro, iar acest lucru nu este posibil fără un plan pe termen mediu.
>> Citeste
Eveniment
La Conferinţa Regională de Management Medical Modern de la Bucureşti s-a discutat despre calitatea actului medical în spitalele româneşti
Manageri de spitale din București și județele din regiunea de sud a țării au participat la cea de-a doua Conferinţă Regională de Management Medical Modern cu tema “Calitate în Managementul Sanitar din România”, eveniment organizat de Oameni și Companii în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).
>> Citeste