Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți


 
Alte articole din Clinici Private Data publicarii: Vineri, 23 Octombrie 2015

Ovidiu Vasile (Medlife): ”Serviciile medicale din România sunt pregătite să facă faţă standardelor de calitate international”

medic pacient.jpgRomânia este pregătită să facă faţă la nivel european şi internaţional standardelor de calitate, deoarece serviciile medicale sunt similare, din punct de vedere al complexităţii, celor din marile clinici, dar este foarte importantă creşterea credibilităţii brandului de ţară, a declarat directorul medical MedLife, dr. Ovidiu Vasile, joi, în cadrul forumului internaţional "Building Health", care urmăreşte promovarea calităţii spaţiului medical.

"Consider că România este pregătită să facă faţă la nivel european şi la nivel internaţional standardelor de calitate, deoarece serviciile medicale, ca şi grad de complexitate nu diferă, cred eu, mai deloc faţă de ceea ce se întâmplă în marile clinici, pentru că protocoalele medicale europene şi ultimele ghiduri de practică medicală sunt adoptate şi aplicate şi în sistemul medical românesc, fie el public sau privat", a precizat Ovidiu Vasile.
El a menţionat că, în ceea ce priveşte dotarea cu echipamente şi aparatură medicală, au existat investiţii semnificative, mai ales în ultimii doi ani, atât în spitalele private, cât şi în cele publice. De asemenea, personalul medical românesc performează în foarte multe ţări europene, fiind recunoscut din punct de vedere al competenţei.

"Costurile serviciilor medicale oferite de România cred că sunt mai mult decât competitive pentru pacienţii internaţionali", a completat Ovidiu Vasile.

El a atras atenţia asupra faptului că, potrivit ultimelor statistici, la nivel mondial, în perioada ianuarie - iunie 2015 au existat 538 de milioane de turişti în scop medical, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. A menţionat că ruşii sunt cei mai mari consumatori de turism medical, iar cele mai importante destinaţii sunt Thailanda, India, SUA, Germania, Turcia şi Regatul Unit al Marii Britanii.

Ovidiu Vasile a subliniat că principalul factor care influenţează alegerea destinaţiei de turism medical îl reprezintă experienţa şi calificarea personalului medical, dar foarte importante mai sunt costul tratamentului şi standardul serviciilor de cazare.

Chirurgia plastică, tratamentul cancerului şi problemele de infertilitate reprezintă principalele domenii de interes în ce priveşte turismul medical în acest moment. "România este consacrată deja ca o destinaţie de turism medical în zona de stomatologie", a punctat Ovidiu Vasile.
El a subliniat că integrarea serviciilor medicale cu serviciile de turism medical este o necesitate, deoarece pacientul vine de multe ori însoţit de familie.
De asemenea, el a insistat asupra faptului că este necesară o creştere a credibilităţii brandului de ţară, oferind exemplul Turciei, care "a făcut o treabă extraordinară" în ce priveşte partea de servicii medicale destinate pacienţilor străini. AGERPRESAlte articole din Clinici Private
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !
Newsletter

neuroiasi.ro/

Editorial
Un stat diluat de 10 ori
ciurea_alexandru.jpg
Un editorial de Alexandru Vlad Ciurea, publicat pe portalul România Liberă >> Citeste

Analiza
Peste 70.000 de pacienţi sunt trataţi în România de boala Parkinson
parkinson.jpg
Peste 70.000 de pacienţi cu boala Parkinson beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei, relevă o statistică prezentată de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea de Neurologie din România (SNR), organizatori ai celei de a-V-a ediţii a Cursului Internaţional dedicat tulburărilor comportamentului motor, desfăşurată vineri şi sâmbătă în Poiana Braşov. >> Citeste

Compania Saptamanii
Rețeaua Regina Maria semnează un parteneriat pentru dezvoltarea primului spital privat din Cluj-Napoca
regina-maria-logo.jpg
Rețeaua de sănătate Regina Maria inițiază un proiect comun de dezvoltare a primului spital privat integrat la Cluj-Napoca - printr-o investiție totală de 15 milioane de euro. Spitalul, construit de la zero, urmează să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor și reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din afara Bucureștiului. >> Citeste

Interviu
Dr. Cristian Grasu: "Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie"
grasu_cristian.jpg
Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condițiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătății. Potrivit acestuia, pentru ca România să ajungă la nivelul țărilor din UE în ceea ce privește tratamentul prin radioterapie ar mai fi nevoie de peste 80 de acceleratoare, ceea ce ar presupune un efort financiar din partea statului de peste 350 milioane de euro, iar acest lucru nu este posibil fără un plan pe termen mediu. >> Citeste

Eveniment
La Conferinţa Regională de Management Medical Modern de la Bucureşti s-a discutat despre calitatea actului medical în spitalele româneşti
mmm_bucuresti_2016_1.JPG
Manageri de spitale din București și județele din regiunea de sud a țării au participat la cea de-a doua Conferinţă Regională de Management Medical Modern cu tema “Calitate în Managementul Sanitar din România”, eveniment organizat de Oameni și Companii în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). >> Citeste
agerpres.ro