ARPIM susţine candidatura României pentru relocarea EMA

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) susţine candidatura României pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului, context în care a transmis o scrisoare deschisă angajaţilor EMA.

Credem în oraşul Bucureşti şi în potenţialul pe care îl are pentru a înclina balanţa discuţiilor privind relocarea EMA în România. Bucureşti este un oraş în plină dezvoltare, cu un nivel al costurilor mult sub cel din celelalte ţări candidate, care poate răspunde tuturor nevoilor angajaţilor EMA şi familiilor acestora, de la potenţialul de angajare pentru partenerii de viaţă şi până la oferta educaţională disponibilă pentru copiii lor“, afirmă Nicolae Fotin, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, într-un comunicat de presă.

“Mai bine de jumătate din directorii companiilor membre ARPIM sunt expaţi şi de multe ori aceştia spun că un expat plânge de două ori când aude de România: atunci când află că trebuie să vină aici şi apoi când află că trebuie să plece. Pentru angajaţii EMA, relocarea la Bucureşti este echivalentul relocării într-un oraş încă nedescoperit, care are multe de oferit locuitorilor săi. Pentru Bucureşti şi pentru România, relocarea EMA se traduce prin numeroase beneficii economice şi sociale”, arată, la rândul său, Liviu Popescu, director Relaţii Externe al ARPIM, citat în comunicat. AGERPRES

Related Posts