Apel al directorul SAJ Tulcea pentru redeschiderea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Tulcea, Dumitru Vâlcu, a făcut un apel către autorităţile din Sănătate pentru redeschiderea secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), a cărei activitate a fost suspendată în urmă cu trei ani.

“Vreau să fac un apel pentru redeschiderea secţiei de Pediatrie din SJU. Au fost zile (în perioada sărbătorilor pascale n. r.) când am transferat la Constanţa 10-15 copii care necesitau intervenţii de urgenţă. Au fost cazuri când am trimis şi câte doi-trei copii într-o ambulanţă, pentru că nu puteam face faţă solicitărilor de transferuri”, a declarat Vâlcu.

El a mai spus că lunar SAJ efectuează circa 500 de transferuri de copii din Tulcea la spitalele din judeţele vecine sau în Bucureşti, acest număr reprezentând 25% din numărul total al transferurilor. “Uzura ambulanţelor este foarte mare. Există un plan al Ministerului Sănătăţii pentru înnoirea parcului de ambulanţe, iar o primă parte a ambulanţelor ar urma să o primim în ultimul trimestru al anului. O treime din ambulanţele noastre au peste un milion de kilometri efectuaţi”, a precizat directorul SAJ.

Activitatea secţiei Pediatrie a SJU a fost suspendată la începutul anului 2015, din cauza deficitului de specialişti. Ea a fost redeschisă pentru scurt timp ulterior, iar apoi din nou suspendată, din acelaşi motiv. AGERPRES