ANL a recepţionat la Tulcea 60 de apartamente care vor fi închiriate medicilor specialişti

Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL) a recepţionat, la Tulcea, 60 de apartamente pentru tineri destinate închirierii care vor fi repartizate de autorităţile judeţului atunci când legislaţia în vigoare va permite accesul la acestea şi medicilor specialişti cu vârste mai mari de 35 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către ANL, cele 60 de unităţi locative au fost recepţionate în municipiu, la începutul săptămânii, dintre ele 14 apartamente având singură cameră, 40 de apartamente au două camere, iar şase apartamente au trei camere.

Până în prezent, în municipiul Tulcea, au fost finalizate, în total, 330 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din str. Eternităţii, str. Viticultori, str. 1848, str. Iuliu Maniu, str. Izvorului“, se menţionează în comunicatul de presă al ANL.

În judeţul Tulcea, potrivit sursei citate, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, 564 de unităţi locative.

Repartizarea locuinţelor se va efectua de către autorităţi care, încă de la demararea lucrărilor, şi-au exprimat dorinţa ca aceste apartamente să revină specialiştilor din Sănătate, având în vedere deficitul de medici cu care se confruntă judeţul.

În condiţiile în care niciunul din medicii specialişti angajaţi de Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea nu are vârsta mai mică de 35 de ani pentru a putea beneficia de locuinţe, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a început demersurile pentru modificarea legislaţiei, astfel încât unităţile ANL să poată fi repartizate medicilor specialişti. Până în prezent, aceste demersuri nu s-au concretizat, astfel că cele 60 de unităţi locative sunt nelocuite. AGERPRES

Related Posts