Ambulatoriul spitalului Caracal va fi reabilitat cu 10 milioane lei, prin POR

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului municipal Caracal va fi reabilitat complet, pentru prima dată de la darea în folosinţă în urmă cu cu peste 35 de ani, printr-un proiect cu valoare de peste 10 milioane lei finanţat prin POR.

Contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Caracal a fost semnat pe 11 iuniw, la sediul ADR S-V Oltenia, de către primarul municipiului Caracal, Liviu Radu şi directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu.

Valoarea totală a investiţiilor prevăzute în acest proiect este de 10,2 milioane lei, 70% din finanţare urmând să fie asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional.

“Clădirea care adăposteşte ambulatoriul este funcţională, însă prezintă o uzură şi o degradare moderată din cauza lipsei unei reabilitări majore. Pe parcursul anilor. din motive financiare, s-au făcut aleatoriu o serie de mici reparaţii şi îmbunătăţiri locale din surse de finanţare proprii. Ambulatoriul nu a mai fost reabilitat capital niciodată de la înfiinţare, adică din anul 1982”, a declarat managerului Spitalului Municipal Caracal, Marian Mitran.

Proiectul al cărui contract de finanţare a fost semnat marţi prevede şi dotarea cu aparatură, mobilier şi echipamente a tuturor cabinetelor medicale din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului municipal Caracal. Durata de realizare a investiţiilor prevăzute în proiect este de 36 de luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Caracal, Anca Ioniţă, investiţii în reabilitare se vor face şi la spitalul municipal, fiind depus în acest sens un proiect cu valoarea de 10,13 milioane lei, pentru care se aşteaptă finanţarea. “Un alt proiect finanţat din fonduri europene, lansat de către Primăria Caracal, ‘Creşterea eficienţei energetice şi reabilitarea Spitalului municipal Caracal’, în valoare totală de 10.133.286,89 lei, prin Programul Operaţional Regional, aşteaptă să primească finanţarea. În urma celor două proiecte, Spitalul municipal Caracal va deveni o unitate sanitară modernă care îşi va mări gradul de adresabilitate şi va oferi servicii medicale de calitate”, a mai spus Anca Ioniţă. AGERPRES