Alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitalele aflate în subordinea PMB ar putea fi majorate cu 50%

Nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti urmează să fie majorat cu 50%, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei din 19 aprilie.

“Se aprobă majorarea cu 50% a nivelului alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti faţă de nivelul prevăzut în HG nr. 665/2016 pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice”, prevede proiectul.

Finanţarea majorării se va efectua din bugetul propriu al Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), iar bugetul estimat pentru acest proiect este de 5.523.000 lei, prevede proiectul, iniţiat de primarul general, Gabriela Firea.

“Având în vedere creşterea preţurilor la mărfurile alimentare în perioada octombrie 2016 – aprilie 2018, precum şi elementele specifice alimentaţiei în cazul anumitor boli, este necesară majorarea nivelului actual al alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare aflate în subordinea PMB şi administrarea ASSMB. Alimentaţia bolnavilor constituie o componentă a tratamentului afecţiunilor medicale şi are un rol important în acordarea asistenţei medicale spitaliceşti pentru asigurarea necesarului caloric şi a conţinutului de proteine, lipide şi alte elemente nutritive, precum şi a unor regimuri alimentare corespunzătoare diverselor afecţiuni”, se arată în raportul de specialitate. AGERPRES