A fost numit un nou director la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ

spital jud neamt.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a semnat o dispoziţie prin care l-a numit în funcţia de director interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă pe Liviu Negelschi. Ionel Arsene a declarat presei că noul director îşi va începe activitatea de la data de 10 august, mandatul său fiind pe o perioadă limitată de şase luni.

“Am decis să numesc în funcţia de director interimar al Spitalul Judeţean de Urgenţă pe Liviu Negelschi, o persoană din afara sistemului medical. Mandatul său va începe pe data de 10 august şi va avea o durată de şase luni. Decizia are la bază problemele cu care se confruntă spitalul şi care sunt foarte grave, de la datoriile înregistrate, la servicii care de multe ori sunt puse la îndoială de către pacienţi. Pentru remedierea situaţiei este nevoie de un manager care să vină cu soluţii aplicate. Era necesara asumarea unei decizii ferme în privinţa conducerii Spitalului Judeţean, deoarece situaţia actuală trebuie să ia sfârşit, iar nemţenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale”, a declarat Ionel Arsene.
Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că i-a trasat noului director al spitalului o serie de obiective clare pe care trebuie să le atingă prin contractul de management. Printre acestea se regăsesc creşterea ratei de utilizare a paturilor pe spital, diminuarea plăţilor restante de peste 30 de zile înregistrate de spital şi creşterea procentului cheltuielilor cu medicamentele din totalul cheltuielilor spitalului.

Urmează ca în perioada următoare să fie organizat concursul pentru ocuparea funcţiei.
“Problemele cu care Spitalul Judeţean se confruntă trebuie să înceteze, iar neîncrederea stârnită în rândul populaţiei faţă de medici, de actul medical şi faţă de deciziile care se iau din punct de vedere al administrării spitalului trebuie să ia sfârşit. Obiectivul meu este acela de a pune la dispoziţia nemţenilor un spital în care să se trateze cu încredere, iar medicilor care muncesc aici să le asigurăm condiţii de lucru decente pe măsura pregătirii lor”, a mai spus preşedintele CJ Neamţ.

Liviu Negelschi este de profesie avocat iar în mandatul 2008 – 2012 a fost consilier local al PNL. Cu o jumătate de an înainte de a se încheia mandatul de ales local, Liviu Negelschi a demisionat din partid nemulţumit de frământările din organizaţia judeţeană şi de la acel moment a rămas apolitic.
În ultimele şase luni, funcţia de director interimar al spitalului a fost ocupată de doctorul Alexandru Juncu, membru al PSD Piatra Neamţ. Acesta a fost numit în funcţie după demiterea fostului manager, doctorul Ioan Lazăr.

Spitalul Judeţean Neamţ se află în subordinea Consiliului Judeţean Neamţ. AGERPRES