A aparut un site de consultanta IT pentru medicii de familie

Medicii de familie au la dispozitie primul website complet de consultanta pentru informatizarea cabinetelor de medicina familiei si pentru alegerea celor mai bune programe software de gestionare a activitatii: Ghidcabinet.ro.
Asociatia Medicilor de Familie din Bucuresti este partener al acestui proiect, la care au contribuit Dr. Laurentiu R. Badea, reputat specialist in informatica medicala, autorul blogului laurbadea.wordpress.com, Dr. Sandra Adalgiza Alexiu, Secretarul Asociatiei Medicilor de Familie si Dr. Victor Ionescu.

Portalul Ghidcabinet.ro le ofera medicilor interesati toate detaliile referitoare la informatizarea cabinetelor medicale: beneficii, posibile dezavantaje si sfaturi utile. Exista si o sectiune de stiri, actualizata cu cele mai noi informatii din domeniul IT medical. Rubrica legislativa acopera toate actele normative ce reglementeaza activitatea informatica din cabinetele de medicina familiei, de la Ordinul Ministerului Sanatatii de achizitie a calculatoarelor portabile dotate cu sistem de operare, imprimanta matriciala si antivirus si pana la lista documentelor completate de medicul de familie. Portalul va fi actualizat periodic, pentru a-si pastra relevanta si pentru a ramane acelasi ghid util medicilor de familie. Acestia au posibilitatea de a se abona gratuit si a primi instantaneu prin email cele mai noi modificari de continut. Structura Ghidcabinet.ro este conceputa astfel incat utilizatorii sa poata accesa toate informatiile importante de pe pagina principala a website-ului.

Portalul raspunde unor intrebari foarte importante pentru activitatea medicilor de familie din Romania: “Ce vor avea de castigat acestia si pacientii lor de pe urma informatizarii cabinetelor medicale?”, “Care sunt diferentele dintre solutia gratuita SIUI si programele firmelor private?” sau “Care sunt cele mai importante criterii dupa care se pot ghida medicii de familie la alegerea programului de calculator?”. Website-ul include si o sectiune interactiva, unde utilizatorii pot adresa intrebari unor reputati specialisti in informatica medicala.

Din luna aprilie 2008, cei peste 11.000 de medici de familie din Romania au inceput sa primeasca echipamentele informatice destinate gestionarii computerizate a cabinetelor medicale. Ministerul Sanatatii Publice a distribuit, prin intermediul Asociatiilor de Sanatate Publica (ASP) judetene, laptopuri si imprimante, dar nu si un program software de gestionare a activitatii din cabinetul medical.