177 de locuinţe de serviciu vor fi achiziţionate pentru personalul angajat în spitalele din administrarea ASSMB

Consiliul General al Capitalei a fost de acord, pe 12 decembrie, cu achiziţionarea a 177 de apartamente cu destinaţia de locuinţe de serviciu pentru personalul angajat în unităţile sanitare aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, după ce în şedinţa din 22 noiembrie proiectul respectiv fusese respins.

Dacă în şedinţa anterioară USR şi PNL votaseră împotrivă, de această dată doar reprezentanţii Uniunii Salvaţi România şi-au menţinut dezacordul, motivând că preţul de 1.500 de euro/metru pătrat este “exagerat” şi că nu există un studiu care să releve faptul că medicii români pleacă din ţară din cauza faptului că nu au locuinţe.

Cristian Olteanu (PNL) a replicat că liberalii nu au respins ideea achiziţionării de locuinţe pentru cadrele medicale, ci au avut nevoie de timp pentru a studia proiectul, care fusese introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei anterioare. El a atras atenţia asupra faptului că unităţile locative vor intra în domeniul public al Municipiului Bucureşti.

Potrivit anexei ataşate proiectului de hotărâre, este vorba despre şase garsoniere, 71 de apartamente cu două camere şi 100 de apartamente cu trei camere. Ofertanţii sunt: Cubic Residence SRL (47 de apartamente), Iridex Group Import Export SRL (43 de apartamente), Impact Developer&Contractor SA (70 de apartamente), Ipsilanti Invest SRL (17 apartamente).

Pe 4 mai, CGMB a aprobat un proiect care viza identificarea de ansambluri de locuinţe, în vederea achiziţionării şi repartizării acestora, ca locuinţe de serviciu, cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea în spitalele aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arăta că una dintre problemele cu care se confruntă Municipiul Bucureşti este deficitul de specialişti din cadrul spitalelor aflate în administrarea CGMB. AGERPRES