Pe 16 octombrie, cu prilejul Zilei Mondiale de Prevenire a Stopului Cardiac, 100 de angajați ai companiei Antibiotice au beneficiat de cursuri de prim ajutor organizate de companie în parteneriat cu UPU-SMURD Iași și Disciplina Medicină de Urgență din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” Iași.

Evenimentul  sub sloganul „Fiecare dintre noi poate salva o viață!” are ca obiectiv principal promovarea măsurilor de prim ajutor de bază în rândul salariaților companiei Antibiotice dar și responsabilizarea acestora în situații de urgență pentru a veni în sprijinul semenilor.

„Vă mulțumesc pentru oportunitatea ca împreună cu echipa mea să realizăm acest curs în rândul angajaților Antibiotice. Fac parte din bordul Societății Europene de Medicină de Urgență și a Consiliului European de Resuscitare și consider că în România astfel de cursuri ar trebui să le facem în fiecare zi, pentru toata lumea. Am început cu elevii din licee și am continuat cu studenții mediciniști, astfel ca toți absolvenții de medicină știu resuscitare. Totodată, organizăm cursuri de prim ajutor și pentru angajații unor instituții importante așa cum astăzi suntem la Antibiotice”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șeful SMURD Iași.

Cursul a constat în prezentarea, atât teoretică cât și practică a noțiunilor de prim ajutor, susținută de o echipă formată din trei medici de urgență din cadrul SMURD Iași. Totodată, pe parcursul zilei au fost distribuite tuturor salariaților Antiibiotice pliante cu informații de bază legate de măsurile de prim ajutor.

„Ziua Mondială de Prevenire a Stopului Cardiac promovează manevre simple de prim ajutor care pot fi învățate de către oricine și care pot face diferența dintre viață și moarte. Prima noastră motivație este ca angajații noștri să se simtă în siguranță, atât la locul de muncă cât și în afara orelor de program și în acest context instruirea pentru a acorda primul ajutor este un demers firesc. Marcăm de Ziua Mondială a Repornirii Inimii, începutul unei acțiuni pe care o dorim de lungă durată, realizată în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie, Disciplina Medicină de Urgență și Unitatea Primire Urgente -SMURD Iași prin care angajații Antibiotice vor fi instruiți să acorde primul ajutor în cazul unui stop cardiac”, a declarat Dr. Mihaela Moșneguțu, Director Medical Antibiotice.

Cunoștințele teoretice și practice dobândite în urma cursului de prim ajutor pot face diferența între viață și moarte în situații critice. Organizarea cursurilor de prim ajutor pentru angajații Antibiotice este o inițiativă binevenită având în vedere riscurile la care suntem supuși zi de zi”, a precizat Ștefan Răzvan Tătaru, angajat Antibiotice.

Compania Antibiotice va continua și în anii următori organizarea unor astfel cursuri încât toți angajații companiei să fie instruiți în tehnicile de prim ajutor contribuind atât la siguranța proprie cât și a celor dragi.